De Glazen Pen - voorstellen


De Glazen Pen - voorstellenDe Glazen Pen - voorstellen
Welkom op de site van De Glazen Pen!
De Glazen Pen is aanbieder van schrijfworkshops, waaronder een schrijfcafé in Apeldoorn en online, en uitgever van eigen werk, zoals gedichten en (prenten)boeken. Benieuwd hoe dit bedrijf tot stand is gekomen? Lees dan snel verder.

Hoe het allemaal begon
Al van jongs af aan schrijf ik, zowel in fictieve als non-fictie vorm. Eerst in mijn schoolschriftjes en dagboeken, later ook op de computer. Ik kwam in aanraking met het creatief dagboek schrijven en voelde op slag een bevrijding. Verhalen, gedichtjes, dagverslagen, het maakt niet uit zolang het uit het hart geschreven wordt.

In 2018 begon ik met het schrijven van een prentenboek. Het resultaat verraste me en ik besloot de grote stap in de uitgeverswereld te zetten. Met de jaarwisseling werd mijn uitgeverij in boeken in eigen beheer en aanbieder van workshops geboren, De Glazen Pen. En zo werden de eerste stappen gezet van een kleine naar een grote droom, die steeds groeiende is.

Doelgroep
De Glazen Pen richt zich op twee doelgroepen:
1) Kinderen. Met de prentenboeken en creatieve schrijfworkshops voor kinderen en klassen komen vooral kinderen uit de basisschoolleeftijd tot hun recht bij De Glazen Pen. Uiteraard vraag ik bij activiteiten altijd om toestemming van de ouders/verantwoordelijke.
2) Volwassenen met een interesse in creatieve schrijfmethodes. Hierbij gebruik ik technieken uit het creatief schrijven als uitgangspunt voor mijn eigen workshops en het online schrijfcafé. Deze technieken zijn goed te gebruiken voor de spontane vrije schrijfwijze die ik graag hanteer, zowel voor fictie als voor het reflecterend schrijven. Hierbij wordt niet gelet op spelling, zinsconstructie, enzovoort. Fout bestaat niet bij deze workshops.

Deze site
Op de officiële site van De Glazen Pen vind je eigen geschreven materialen, workshops en producten. Voel je vrij om rond te kijken en contact op te nemen!

Groetjes,
Linda Olthof-Bergman